Un incendiu puternic și în Alba Iulia

Un incendiu puternic s-a declanșat la unul dintre depozitele de PET-uri din orașul Alba Iulia. Autoritățile din Alba au emis o avertizare de tip Ro-Alert, potrivit căreia au anunțat că a izbucnit un incendiu puternic cu degajări mari de fum.

Pmpompierii din Cluj au trimis o autopecială de stingere, în sprijinul colegilor din Alba.

Vorbim de un indendiu puternic, pentru că prin Centrul Info-Trafic s-a anunțat închiderea circulației pe DN1, la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș .

Autoritățile competente i-au sfătuit pe șoferi să folosească rute alternative. Acesta este un alt incendiu care izbucnește la o societate privată.

În ultimele luni, toată țara a cunoscut incendii de proporții. Unele dintre ele s-au soldat și cu victime umane.

Nu se știe care a fost cauza incendiului. Totuși, analizînd toate aceste incendii, este clar că undeva sunt deficiențe.

Deficiențele pot apărea din cauza managementului prost al situațiilor de urgență în cadrul operatorilor privați. Este posibil ca mulți operatori privați să nu îndeplinească aceste condiții de funcționare. Există angajați care nu au forme legale, cum a fost cazul la Zărnești.

Până ăn acest moment nu s-au raportat victime omenești. După lichidarea incendiului vor fi analizate și pagubele. Nu s-a raportat extinderea incendiului la alte obiective învecinate.

Incendiul izbucnește acolo unde regulile sunt încălcate sau unde instalațiile funcționează defectuos. Canicula de afară poate avea și ea efectele sale.

Nu mai menționăm aici incendiile de la Colectiv sau de la Spitalul Piatra Neamț.

În mod cert, relația dintre autoritățile responsabile cu situațiile de urgență și operatorii privați trebuie să se schimbe. Trebuie verificate documentațiile. Trebuie verificată situația hidranților și a stingătoarelor de incendiu.

Trebuie să fie evaluată capacitatea de stocare a materialelor cu risc inflamabil pentru a se evita incendiile.

Trebuie de fiecare dată, pus accentul pe educația angajaților în privința evitării și stingerii incendiilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *