Un autobuz electric prototip în probe la Târgu Mureș

Un autobuz electric prototip autohton a trecut cu succes probele de circulație pe străzile din Târgu Mureș. Este vorba de modelul ATP Bus e-UpCity 100%. Acest autobuz electric prototip a circulat pe străzile municipiului Târgu ureș timp de două săptămâni. Prototipul este produs de către compania românească ATP Trucks Automobile din Municipiul Baia Mare.

Acest autobuz electric prototip authton are lungimea de 12,8 m și o capacitate de transport pentru 83 călători. Autonomia acestui autobuz electric prototip autohton este de 200 km. Călătorii beneficiază de Internet wireless gratuit, iar fiecare set de scaune este dotat cu prize USB.

Atât producătorul, cât și autoritățile locale din Tîrgu Mureș și-au propus să vadă modul în care acest mijloc de transport se comportă în trafic. Se dorește astfel stabilirea unui set de factori pentru ajustare în timpul procesului de omologare. Omologarea este necesară pentru ca autibuzul electric să circule permanent pe drumurile publice din municipiul Târgu Mureș. Ardealul divedește faptul că este întotdeauna ăn avangarda acceptării noutăților tehnologice. Locuitorii din Târgu mureș vor ajunge să rfespire un aer mult mai curat. De asemenea, se va reduce semnificativ zgomotul produs de mijloacele de trasnport ăn comun

Autoritățile locale din municpiul Târgu Mureș doresc să își adapteze transportul local ăn comun la noile provocări europene. Este vorba de tranziția verde, mai exact de reducerea noxelor și gazelor cu efect de seră până în 2050. Deja tot mai mulți producători mondiali și europeni de autoturisme au declarat că până în 2050 vor trece exclusiv la producția de automobile electrice.

Târgu Mureș intră astfel in familia orașelor românești care au decis să introducă autobuze electrice în circulația pe rutele intraurbane, precum Cluj-Napoca sau Suceava.

Locuitorii municipiului Târgu Mureș au fost cei mai bucuroși pentru că s-au putut bucura gratuit de o călătorie cu un autobuz electric prototip.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *