Trei lucruri pe care nu le știai despre lavandă

Cu toate că mulți dintre noi cunosc cum arată lavanda și chiar cum miroase, puțini sunt cei care știu ce beneficii are această plantă pentru sănătate. Din punct de vedere istoric, aceasta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri, de către egipteni și popoarele arabe. Pe atunci, lavanda era utilizată eminamente pentru prepararea parfumurilor, a procesului de mumificare și, nu în ultimul rând, a produselor cosmetice. Pe parcursul timpului, grecii și romanii au folosit florile de lavandă pentru a îmbunătăți parfumul din apa de baie și chiar pentru a purifica trupul și sufletul. Astăzi, lavanda este folosită pentru nenumărate scopuri, toate datorită proprietăților sale extrem de benefice pentru organismul uman. Rămâi alături de noi și descoperă trei lucruri pe care nu le știai despre lavandă!

  1. Lavanda este utilizată în stomatologie

Nu de puține ori, picăturile de ulei de lavandă sunt indicate de către stomatologi în cazul apariției durerilor sau a inflamației. Potrivit specialiștilor, acestea pot fi utilizate pe leziunile mucoasei bucale, cum sunt aftele și herpesul. De asemenea, lavanda are rolul de a calma și a liniști spiritul, reducând durerea și îmbunătățind timpul necesar cicatrizării. Cu toate că aromaterapia contribuie la îmbunătățirea durerii, aceasta nu înlocuiește ajutorul oferit de un doctor stomatolog. Tocmai de aceea, de îndată ce astfel de dureri își fac simțită prezența, lavanda se recomandă a fi utilizată doar temporar, până când ajungi la cabinetul stomatologic.

  • Lavanda îmbunătățește starea mușchilor

Te-ai întrebat vreodată ce poți face pentru a reduce durerile musculare? Ei bine, cu ajutorul uleiului de lavandă poți să calmezi durerea și spasmele, precum și să reduci inflamațiile. În momentul în care începi să te confrunți cu astfel de simptome, este indicat să ai acasă la tine o sticluță cu ulei de lavandă pe care să o folosești în acest scop. Mai mult, potrivit studiilor, lavanda este recomandată în vederea combaterii artritei, a reumatismului și a tensiunii musculare. De asemenea, poate fi utilizată cu succes și în cazul luxațiilor.

  • Lavanda este esențială în perfecționarea sistemului respirator

Nu este un secret faptul că lavanda reușește să revigoreze sistemul imunitar, putând fi utilizată cu succes în vederea construirii unei bariere împotriva infecțiilor. De aceea, o perna cu lavanda are beneficii multiple pentru organism. Fie că vrei să o folosești de decor sau chiar să dormi pe ea, cu ajutorul acesteia vei avea avantajul de a combate virusurile, tusea, gripa, răcelile, astmul și infecțiile gâtului, fără să mai recurgi la pastile sau la alte tratamente medicamentoase. O astfel de pernă extrem de plăcută la atingere și cu un preț foarte bun poți să găsești direct pe Your Life Book. Pe lângă faptul că va arăta impecabil la tine acasă, această pernă te va ajuta să scapi de unele dintre principalele probleme de ordin medical cu care toată lumea se confruntă.

Descoperă beneficiile alternative pe care lavanda le oferă organismului uman, informându-te din timp cu privire la proprietățile sale. Cu ajutorul acestora, vei putea face alegerile potrivite nu doar pentru casa ta, ci și pentru întreaga ta familie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *