Robert Mihai Boromiza trebuie să vadă! Să-l ajutăm!

Robert Mihai Boromiza este un băiețel de patru ani din Sibiu care nu poate vedea. De peste trei ani, familia lui nu a încetat să lupte.

Robert Mihai Boromiza a venit pe lume ca un copil normal. La numai trei luni de la naștere, familia lui Robert Mihai a primit o ceste groaznică. Fiul lor era al doilea caz din România diagnosticat cu maladia Norrie Disease- NDP. Boala extrem de rară îl împiedică pe Robert Mihai Boromiza să vadă, să meargă și să mânânce feluri de mâncare solidă.

Din păcate, strategia guvernamentală românească pentru copiii care suferă de boli rare este un 0 barat. Adică nu există.

7 operații și 20 de anestezii în România și Turcia, fără succes

Familia a făcut tot ce a fost omenește posibil să-și ajute copilul pentru a avea o viață normală. În România, la București și în Turcia, copilul a suportat 7 operații și 20 de anestezii. Din păcate, erorile medicale din Turcia nu l-au ajutat pe micul Robert să se apropie de o viață normală.

Mama băiatului, doamna Andreea Boromiza explică:

”Din cauza unor greșeli medicale făcute în anul 2018 în București și Turcia, unde i s-au pus cristalini artificiali necorespunzători, la ochiul stâng a făcut o fibroză în spatele ochișorului și la ambii ochi, pupila a concrescut în interiorul cristalinilor artificiali”.

O nouă șansă vine din Rusia în luna octombrie!

O clinică din Rusia l-a aceptat pe Robert pentru intervenții și implanturi cu celule regenerativ. Procedurile se vor face din șase în șase luni, pe o perioadă mai lungă de timp. Pandemia de Covid 19 a venit cu multe restricții. Inclusiv cu șansa de a începe procedurile în 2020.

Mama lui Robert, doamna Andreea Boromiza, vine cu detalii suplimentare:

”Urmează să facă patru cure de implanturi cu celule, cu injectare direct în ochișori, dar și în țesuturile musculare pentru întărirea musculaturii. La ochișori, o sa mai facă și reconstrucție de pupile (…) Ni s-a refuzat acordarea vizelor din cauza pandemiei, atât anul trecut cât și anul acesta, dar într-un final, ni s-a aproba plecarea de către Ministerul de Interne din Rusia, pentru luna octombrie. Din păcate, Robert are de recuperat 4 cure de implanturi cu celule, cât și operațiile de reconstrucție a pupilelor“.

Familia a strâns 60 000 euro din donații. Mai sunt necesari 30 000 euro!

Mama lui Robert, doamna Andreea Boromiza, continuă povestea dramatică. A reușit în ultimii doi ani să adune de la oameni de bine două treimi din suma necesară. Totuși, mai este nevoie de o sumă pe care familia nu și-o permite:

”Costurile intervențiilor plus restul: drum, translator, cazare, teste COVID, analize înaintea plecării, vize, asigurări de călătorie etc se ridică la peste 90 de mii de euro. În momentul de față avem strânși de anul trecut și ce am mai reușit anul acesta, aproape 60 de mii de euro. Pe lângă asta, Robert merge și la terapie. În noiembrie împlinește 4 anișori și încă nu merge, nu vorbește, nu mănâncă mâncare solidă”

Robert este un erou! Ajută-l și tu să aibă o viață normală!

Micul Robert este un erou. Deocamdată percepe lumina cu ochiul drept. A început să meargă câte puțin sprijinindu-se de marginea patului.

Cine vrea să lupte alături de Robert și părinții lui poate să doneze. Firmele care vor să ofere bani prin contracte de sponsorizre pot să o contacteze pe mama lui Robert, doamna Andreea Boromiza la adresa de e-mail: boromiza.andreea@gmail.com

Pentru donații, sunt disponibile următoarele conturi:

Titular: Boromiza Robert Mihai

RO91INGB0000999908195676- se poate dona în orice monedă, fără comision

RO96INGB0000999907938342- euro

Pay-Pal: boromiza.andreea@gmail.com

Revolut: 0770664755

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *