O creșă nouă în cartierul clujean Mănăștur

O creșă nouă va fi amenajată în cartierul clujean Mănăștur, prin transformarea unui vechi atelier al unei școli. Era o vorbă celebră; „Până aici, democrația! De aici, începe Mănășturul!”

Regferindu-se la faptul că în Mănăștur va fi o creșă nouă, Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a declarat:

„În ședința de Consiliu local de ieri, 02.09.2021, am votat documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții “Extindere, etajare parțială și schimbare destinație imobil din atelier pentru școală în creșă și funcțiuni aferente, amenajări exterioare, împrejmuire incintă, str. Negoiu nr. 9B”. Proiectul pentru o creșă nouă reprezintă o construcție cu regim de înălțime variabil de la D+P la P+E+R.

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru creșă are o variantă optimistă care cuprinde urmptoarele date tehnice: Aria terenului – 2.565,00 mp; Aria construită – 978,19 mp; Aria construită desfășurată -2.464,60 mp; Suprafața utilă – 2.378,60 mp; Suprafața spații verzi – 975,97 mp”.

Aici vor fi 6 grupe de copii cu o capacitate de 90 locuri cu funcțiunile aferente. Va exista un cabinet medical, alături de un spațiu administrati, un spațiu tehnico-gospodăresc;, o sală multifunțională pentru diverse activități recreative; 2 terase înierbate;: spații de joacă în incinta clădirii și în aer liber.

Valoarea totală a investiţiei, conform devizului general calculat de proiectanți este de 17.219.073,71 lei (cu TVA).

Clujul vrea să țină pasul cu timpurile. Foarte mulți tineri vin la Cluj, iar copiii care se nasc în familiile în care ambii soți lucrează trebuie să petreacă ziua la creșă. Creșa presupune și noi locuri de muncă pentru personalul care va lucra cu noii beneficiari.

Clujul a cunoscut cea mai mare dezvoltare dintre toate orașele țării.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *