Ministrul Sănătății, atac direct la Premier

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăila a ieșit azi la atac, dorind să arate cât de atașată e partidului care a propulsat-o. Evident, sarcina ei de partid a fost să îl atace pe Premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății a uitat că, înainte de toate, este profesionist. A început să iasă la atac, spunând că nu mai sunt bani la Sănătate și că Florin Cîțu nu a dorit să ia în seamă chestiunea.

Ministrul Sănătății ori uită, ori se face că nu știe ce atitudine a avut la Craiova. Când medicii au întrebat-o când vor fi plătiți banii pentru orele lucrate la vaccinare, Ministrul Sănătății a fugit la mașină apărată de bodyguarzi. Un medic îndrăznise să meargă la ceva distanță în spatele său.

Ministrul Sănătății îl înfierează pe Premier cu mânie proletară

Așadar, atmosfera de biciușcărie continuă la Guvernul României. Un ministru îl atacă pe Premier, deși până și ultimul brancardier dintr-un spital de provincie știe că atacul este gratuit. Până și cel mai obedient aparatcik comunist s-ar rușina privindu-se în oglindă. Este clar că doamna Mihăilă știa că nu sunt bani. Putea să iasă înainte și să spună. Nu să arate acum, la „ședința de BOB” (biroul organizației de bază pour les connaisseurs) hârtiile. Trebuia să iasă public atunci nu să „înfiereze cu mânie proletară” șeful direct, altul decât cel de la partid.

USRPLUS începe să semene cu PCR. Nu ca realizări ci, ca abilitate de a da cuiva în cap. Acum, în acest scandal, îmbrăcată ca o activistă de la Phenian, doamna ministru părea departe de ceea ce ne așteptam să vedem la un ministru. Pe scaunul ei, în cei mai negri ani ai totalitarismului, după 1944, o vreme, la Sănătate a fost Florica Bagdasar. Deși toți s-ar aștepta după 32 de ani de democrație vârful să fie în prezent, la Sănătate, vârful era atunci. Acum, actul managerial din Sănătate a decăzut enorm. Nu s-ar supăra unele din ambasadele statelor africane dacă am face o comparație. Adică am spune că până și faimoasele state bananiere ar sta mai bine ca noi, Acesta este adevărul.

Nici Premierul nu este cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla. Totuși, de dragul lui Platon nu trebuie să sacrificăm adevărul. Miniștrii USR sunt la fel de vinovați de dezastrul de azi ca și ceilalți. Dacă își depuneau demisia pe loc, erau onorabili. Deocamdată se ascund după himerice moțiuni de cenzură.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *