Festivalul UNTOLD vrea prezență record

Festivalul UNTOLD așteaptă o prezență record. Astfel, organizatorii estimează că la Festivalul UNTOLD ar putea participa zilnic 70.000 de spectatori provenind din peste 100 de ţări.

Festivalul UNTOLD se va desfășura în perioada 9-12 septembrie, Organizatorii au anunțat măsuri de siguranţă sporite.

Bogdan Buta, manager la Festivalul UNTOLD afirmă:

„Participă persoane din peste 100 de ţări. Anul acesta avem o limită de 75.000 de persoane zilnic impusă de autorităţi. În 2019 am avut circa 100.000 de persoane zilnic. Deci, în anul acesta va fi 70-75% din participarea de la ediţia precedentă”.

Organizatorii și instituțiile de ordibe publică spun că este vorba de cel mai sigur festival din Europa:

„În calitate de comandant al acţiunii pot să confirm că structurile MAI ai căror principali reprezentanţi sunt prezenţi aici sunt pregătite să asigure ordinea publică cu ocazia acestui eveniment important care a revenit la Cluj, în acest oraş viu. UNTOLD este unul dintre cele mai sigure evenimente din ţară şi nu numai, ci şi din Europa şi din lume. Aproape 1.000 de lucrători în uniformă ai structurilor MAI, alături de poliţişti locali, angajaţi ai firmei de pază şi protecţie vor asigura securitatea şi protecţia participanţilor”.

Organizatorii precizează că masca de protecţie este obligatorie la festival. Măsurile suplimentare sunt acelea potrivit cărora, certificatul digital european COVID-19 și testarea rapidă antigen sunt singurele dovezi sanitare care vor permite accesul.

Bugetul festivalului UNTOLD, alocat în acest an, este de peste 16 milioane de euro.

Pentru sistemul horeca, UNTOLD este o gură de oxigem deoarece toată oferta de cazare din Cluj este de regulă ocupată în zilele festivalului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *