Explozie puternică pe 11 august 2021, la Zărnești

O explozie puternică s-a produs în data de 11 august 2021 la Zărnești. Aceasta s-a produs la un depozit de artificii al unui operator economic privat. Acest depozit se afla pe platforma fabricii de armament din localitate, Uzina Tehnică Tohan.

 Această explozie puternică a avut loc la ora 20.50, după cum au declarat responsabili ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Brașov. Explozia s-a soldat cu decesul unui angajat de 29 de ani, tată al unui copil. Potrivit anchetatorilor, acesta se afla în acel moment în depozit, în afara orelor de program. Totodată în explozie, doi oameni au fost intoxicați cu fum, necesitînd îngrijiri medicale de urgență.

Pentru a lichida această explozie puternică, ISU Brașov a intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă, o cisternă cu 10 tone de apă, un echipaj CBRN. Serviciile voluntare de la Râșnov, Bran, Vulcan și Cristian au fost de asemenea alertate.

După explozie, au fost semnalate degajări de fum, dar autoritățile au declarat că acestea nu prezintă pericol pentru populație.

Explozia de la Zărnești vine după explozia de la Petromidia. Atunci, un muncitor a murit, alții fiind răniți. Ulterior s-au mai produs și alte decese. Presa națională a relatat subiectul.

Aceste accidente sunt tot mai frecvente în ultimii ani. De vină, pare a fi lipsa acută a invetițiilor în modernizare. O altă cauză poate fi și existența unor lacune în respectarea normelor de protecție specială, a normelor de protecție a muncii.

Autoritățile au demarat o anchetă care să stabilească factorii care au generat această explozie puternică. Ancheta va stabili și dacă legislația muncii și normele de protecție a muncii au fost respectate. Vorbim aici de faptul că munca într-o uzină în care se lucrează sau se depozitează explozibili presupune un set de norme și măsuri total diferite față de alte ramuri industriale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *