Comemorarea lui Avram Iancu. Ziua a doua

Comemorarea lui Avram Iancu numită Marșul lui Iancu, aflată la ediția a XI-a a avut azi, a doua zi de desfășurare. Marșul propriu -zis care a marcat comemorarea lui Avram Iancu a început pe 10 septembrie ora 10.30. Punctul de start a fost Vidra de Sus, localitatea natală . S-a pornit din fața casei memoriale. Eroul nostru național Avram Iancu a murit pe 10 septembrie 1872 la Baia de Criș.

Scriitorul Laurian Stănchescu   este inițiatorul Legii 230/2016 prin care Avram Iancu a fost declarat erou național, dar și a altor patru legi, prin care Mihai Viteazul, Horia, Cloșca și Crișan sunt recunoșcuți drept eroi și martiri ai Neamului Românesc. 

Scriitorul Laurian Stănchescu a fost organizatorul tuturor celor 11 ediții de până în prezent ale Marșului lui Iancu.

Comisarul șef de Poliție (r) avocat Petrică Dima, prim-vicepreședinte al Partidului Național Stânga Românească a oferit detaliile Marșului. Astfel, vor fi atinse toate punctele cheie din viața eroului Avram Iancu.

Evenimentul dedicat lui Avram Iancu a fost făcută mai întâi printr-o slujbă de pomenire condusă preoții Motora Cristian și Rednic Adrian, la ora 10.30. Cuvântul de deschidere a aparținut scriitorului Laurian Stănchescu. Primarul Pașca Cristian Dan (PNL) a ținut un cuvânt de omagiu și amintire.

Comemorarea lui Avram Iancu, onorată de preoți, politicieni, ofițeri, oameni de cultură

Evenimentul dedicat lui Avram Iancu a fost onorată cu prezența de Primarul Orașului Câmpeni, Pașca Cristian Dan, Viceprimarul Gog Valentin (PNL). Au mai luat parte deputatul Tuhuț Radu (PSD), funcționari locali, consilieri, directori etc.

Elita intelectuală a fost reprezentată de membri ai Societății „Avram Iancu”, filiala Câmpeni, precum și reprezentanți ai Asociațiunii ”Astra, Filiala Câmpeni.

Comemorarea lui Avram Iancu a continuat la ora 12.00 la Câmpeni. La ora 15.00, la Mihăileni, a avut loc o slujbă de pomenire, Aceasta s-a făcut la statuia ecvestră a Crăișorului Munților. Aici au fost prezenți și ofțeri superiori în rezervă ai Armatei Române, pentru care eroul Avram Iancu a fost model de luptă și sacrificiu.

Eroul Avram Iancu este onorat an de an, de către românii adevărați. Comisarul-șef (r) Petrică Dima s-a implicat în toate edițiile de până acum. Pentru el, Crăișorul Munților a fost un exemplu de devotament și de slujire față de Neam și Țară.

Evenimentul va avea loc în următoarele două zile. Vă vom ține la curent cu mersul evenimentelor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *