horoscop chinezesc

3 lucruri pe care nu le știai despre zodiacul chinezesc

Cunoașterea și deslușirea destinului reprezintă unul dintre cele mai mari mistere ale vieții. Spre deosebire de orice alt domeniu, acesta atrage foarte multe persoane an de an, în special datorită faptului că atinge o zonă pe care mulți dintre noi nu au accesul să o descopere. Spre deosebire de orice altă practică, astrologia este o știință dezvoltată pe parcursul a mii de ani. În timp ce mulți apelează la astrologia occidentală, zodiacul chinezesc începe să fie din ce în ce mai preponderent în viața europenilor. Tocmai din acest motiv, am pregătit pentru tine 3 lucruri pe care nu le știai despre zodiacul chinezesc – și pe care le vei găsi extrem de interesante!

  1. Cum și când a apărut zodiacul chinezesc

În ciuda faptului că în Occident și, în special, în Europa zodiacul chinezesc abia acum își face simțită prezența, acesta există de mai bine de 3000 de ani. Istoria lui este una mult mai bogată în comparație cu astrologia occidentală având, deseori, și multe percepte mult mai raționale și obiective.

Zodiacul chinezesc a apărut ca urmare a uneia dintre cele două legende acceptate, care îl au în prim plan pe Buddha. Astfel, se spune că acesta ar fi chemat mai multe animale, dintre care doar 12 s-au sinchisit să îi răspundă. Cu toate acestea, o altă legendă susține faptul că cele 12 animale existente în zodiacul chinezesc sunt cele care au reușit să învingă, în urma competițiilor la care au fost supuse. Ca urmare, Buddha le-a introdus în zodiac, pe post de premiu.

  • Zodiile din horoscopul chinezesc

Dacă ai avut vreodată ocazia să citești un horoscop chinezesc, cu siguranță că te-ai confruntat cu zodii total diferite față de ceea ce găsești în astrologia occidentală. Acest lucru se datorează faptului că, cele 12 zodii occidentale sunt înlocuite cu 12 zodii chinezești. Pentru a te ajuta să îți faci o imagine mai clară, va trebui să ții minte următoarele: câine, mistreț, șobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță și cocoș. În același timp, dacă vrei să cunoști zodia care îți este atribuită, va trebui, înainte de toate, să o alegi în funcție de anul de naștere. Fiecărui an dintr-un ciclu de 12 îi este atribuită o zodie, urmând ca ziua de naștere, luna și ora să reprezinte alte atribute care te vor ajuta în viață.

  • Răspândirea pe glob

Chiar dacă zodiacul chinezesc se rezumă, de cele mai multe ori, la Asia, în ultimii ani acesta s-a dezvoltat și răspândit într-o manieră extrem de complexă, ajungând chiar și în Europa. Tocmai din acest motiv, acesta este des folosit și interogat de mulți dintre noi, oricând avem de luat o decizie mai importantă. Indiferent de ceea ce auzi sau ceea ce ți se spune, nu strică să arunci un ochi și la ceea ce un horoscop comun și un horoscop chinezesc au de oferit.

Cu puțin timp, minim de efort și extrem de mult interes, vei putea să descoperi o parte din destinul tău – și să îl trăiești așa cum îți dorești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *