15 pompieri din Cluj vor lupta cu incendiile din Grecia

15 pompieri din Cluj vor lupta cu incendiile din Grecia.România trimite în Grecia 142 de pompieri, pentru a stinge incendiile puternice izbucnite de ceva timp. 

15 pompieri din Cluj și 10 pompieri din Brașov sunt eroii ardeleni implicați până acum în lupta cu flăcările în Grecia.

ISU a transmis următorul mesaj:

„Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă în vederea sprijinirii Greciei, țară puternic afectată de incendiile de pădure, Romania trimite în Grecia 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comanda, două containere multirisc, un autocar de intervenție , precum și alte mijloace de sprijin logistic.

Din I.S.U. Cluj au plecat în misiune 15 pompieri, un ofițer și 14 subofițeri, deservind o autospecială 4×4 pentru stingere incendii de pădure, un automobil Dacia Duster și un microbuz.

”Mult succes colegilor și să vă întoarceți cu bine acasă!” a declarat ISU Cluj.

Pompierii români cunosc bine pericolele muntelui și au o foarte bună pregătire. Pompierii clujeni se vor descurca extraordinar așa cum au făcut-o și colegii lor din Brașov care s-au întors deja din misiune. Cele mai importante misiuni au fost izolarea perimetrelor locuite, încercarea de localizare a focarelor de incendiu. Urmează apoi izolarea focarelor și lichidarea incendiului.

Dăruirea, profesionalismul și curajul ardelenilor a fost deja apreciat de către autoritățile din Grecia. Grecia este o țară care de câțiva ani se confruntă cu un val de incendii de pădure. Viețile oamenilor sunt ăn pericol, iar turismul este puternic afectat.

Autoritățile din Grecia au mulțumit public României pentru efortul pompierilor săi. Localnicii au cerut ca pompierii români să vină gratuit în vacanță la ei, la anul.

ISU a răspuns multiplelor apeluri venite din Grecia pentru a se alătura efortului european de ajutor.

România își face datoria ori de câte ori este solicitată să intervină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *